Jarní focení s talentovaným stylistou

Toto jaro jsme spojili síly s talentovaným stylistou Jakubem Lípou, který pro nás vytvořil čtyři různé sváteční stoly s naším sklem. Jakuba jsme vyzpovídali, aby nám prozradil svou inspiraci a proces tvoření.

„Postup plánování je vždy trochu jiný a pokaždé přijde inspirace odjinud. Rád ale začínám předběžným moodboardem, který nastartuje celý průběh tvorby kreativního konceptu. Vždy mi vykrystalizuje nějaký středobod, kolem kterého se vše odvíjí (věnce, mech, mašle, barevná kombinace a další věci)."

Mechový Stůl

První instalace, kterou jsme fotili. Jakub se snažil vystihnout přechod ze zimy do probouzejícího se jara. „Inspirace začala v přírodě, kde mezi roztávajícím sněhem začaly vykukovat sněženky a první jarní cibuloviny."  

Nakonec jsme mechovou dekoraci využili na dvě prostírání. První je více lesní a tajemná, a druhá jasná, živá a slunečná.

Rustikálnost a syrovost celého stolu podtrhl herbář sněženek na zdi a dřevěné doplňky. A třešnička na dortu — houbičky ze skleniček a mističek, byl Jakubův skvělý nápad!
Crystal Linea Carafe - KLIMCHI

Citrínovo Lilový stůl

Zřejmě nejjarnější kombinace barev z naše portfolia. Zde byl celý proces úplně opačný a odstartovalo ho samotné sklo. „Lila a citrín tvoří krásný kontrast, skvěle k sobě ladí a něco mě k nim zkrátka táhlo. Doplňkem byl vlastnoručně vázaný jednoduchý březový věnec s XXL mašlí a malé mašličky na skleničkách krásně spojily celé prostírání dohromady.“ okomentoval Jakub.
Citrine Hobnail Jug - KLIMCHI

Vrbový stůl

Jakub nám řekl o své vizi: „Jaro neodmyslitelně končí zezelenáním celé přírody, a tak zde proces začal touto barvou. Vyrobil jsem zelené jalové věnce a jejich svázáním vytvořil středobod dokreslující celou scénu."

Z našeho portofila si vybral sklenice na nožce v jemné pastelově růžové barvě, která byla perfektním kontrastem k divokosti vrbových větviček.

Všimnete si nového designu, na kterém pracujeme a zakomponovali jsme ho do prostírání?

Fialový stůl

Celý nápad vznikl, když jsme Jakuba vzali do našeho skladu, kde viděl, jak spolu krásně vypadají odstíny fialové a růžové.

„Rád používám věci trochu jinak než je původně určeno a tak otočením váz 'vzhůru nohama a naruby' vznikl vajíčkový středobod, kolem kterého byla vytvořena celá dekorace."

Violet Hobnail Jug Tall - KLIMCHI
Violet Hobnail Jug Tall - KLIMCHI
Violet Hobnail Tumblers Tall - KLIMCHI
Který stůl je Váš nejoblíbenější?